Недоволство в София заради демонтажа на части от някогашната околовръстна

...
 Недоволство в София заради демонтажа на части от някогашната околовръстна
Коментари Харесай

Недоволство в София заради демонтажа на някогашната околовръстна железопътна линия

 

Недоволство в София поради демонтажа на части от тогавашната околовръстна железопътна линия на столицата.

Рушащите се гари и следите от траверси демонстрират трасето на линията Червен бряг – Оряхово

Гражданска самодейност апелира заповедта за премахването на части от релсовия път по бул. „ Вардар “, който не се употребява от години.

Хората упорстват да се обърне внимание на проблема, да се напомни историята на железницата и да се направи нов опит за действителен спор за съхранението ѝ.

 Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен 5 мин. Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен  Първи случай на маймунска шарка у нас за 2024 година 4 мин. Първи случай на маймунска шарка у нас за 2024 година  Помощ за Никол: 9-годишното момиче се бори с тежко онкологично заболяване 3 мин. Помощ за Никол: 9-годишното момиче се бори с тежко онкологично заболяване  Защо и след химиотерапията косата на Кейт Мидълтън остава плътна и красива? (СНИМКИ) 3 мин. Защо и след химиотерапията косата на Кейт Мидълтън остава плътна и красива? (СНИМКИ)  Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание 3 мин. Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание  4 млн. лева дава Народното събрание за нови коли за депутатите 2 мин. 4 млн. лева дава Народното събрание за нови коли за депутатите  Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен 5 мин. Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен  Първи случай на маймунска шарка у нас за 2024 година 4 мин. Първи случай на маймунска шарка у нас за 2024 година  Помощ за Никол: 9-годишното момиче се бори с тежко онкологично заболяване 3 мин. Помощ за Никол: 9-годишното момиче се бори с тежко онкологично заболяване  Защо и след химиотерапията косата на Кейт Мидълтън остава плътна и красива? (СНИМКИ) 3 мин. Защо и след химиотерапията косата на Кейт Мидълтън остава плътна и красива? (СНИМКИ)  Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание 3 мин. Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание  4 млн. лева дава Народното събрание за нови коли за депутатите 2 мин. 4 млн. лева дава Народното събрание за нови коли за депутатите

Софийската околовръстна железница е една от забележителностите на столицата  през първата половина на ХХ век. Основната ѝ задача - да улесни превозването на артикули и пасажери.

Снимка: bTV

Тези дни Георги и сътрудниците му от самодейност за публичен и релсов превоз разгласяват фрагменти на демонтажа на сектор по бул. „ Вардар “ и с митинги се афишират срещу.

Мотивите им са няколко.

„ Първо, цялата околовръстна линия е стратегическа за София и цялата страна. Второ - тя може да бъде довозващ и продоволствен превоз. Също по този начин по опита на доста градове - потреблението на тези линии като градски железници, което способства за екологията и способства за облекчаването на трафика “, акцентира Георги Статков от самодейността за публичен и релсов превоз.

Потърсихме за позиция Столичната община. Оттам обаче ни препратиха към Национална компания " Железопътна инфраструктура ", откъдето пък обявиха за bTV, че процедурата е стартирала по искане на районни кметове.

Снимка: bTV

„ В писмата си общинските администрации ни уведомяват, че съществуващата част от жп линията Захарна фабрика - Стан попречва в огромна степен връзката сред ж.к. „ Разсадника “ и ж.к. „ Красна поляна “ I част, както и реализацията на велосипедния и пешеходен кръг на гр. София “, изясняват от НКЖИ.

Снимка: bTV

Планирано е демонтажът да приключи в края юни.

„ Нима хората по света са по-глупави от нас, та строят специфични такива ЖП линии, а ние незаконно разрушавам подготвена база “, разяснява още Георги Статков.

Ако настояванията за прекъсване на демонтажа не бъдат задоволени, бранителите на трасето настояват, че продължат с демонстрациите на неодобрение.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР